Marskramerpad: Noorden – Woubrugge

Het grote voordeel van ergens overnachten tijdens een wandeling is wel, dat je ’s morgens al vroeg op pad kunt gaan. Om 10 voor 9 liepen we Noorden uit, àl verder het Groene Hart in. Het beloofde weer een warme dag te worden, dus kun je er maar beter al wat kilometers op hebben zitten, voordat het echt warm wordt. Het ging vandaag veel door het boerenland. We passeerden ook stille dorpjes met namen als Zevenhoven, Noordeinde, Nieuwveen, Papenveer, Langeraar en Rijnsaterwoude. De Sfeerstal, een B&B hotel met pluktuin was een onverwachte, welkome afleiding. In een prachtige, Engels aandoende tuin, konden we uitrusten en genieten van alles rondom ons.  Na de lunch op het dorpsplein van Langeraar ontvluchtten we nog even de warmte door de prominent aanwezige katholieke kerk in te duiken. Het was een prachtig gebouw, een rijksmonument, gebouwd in 1902. In de kerk waren de kruiswegstaties als muurschilderingen aangebracht door de Haarlemse kunstschilder Frans Loots. Heel apart. Voordat we op ons logeeradres terecht konden zegen we neer op een terras aan het water van de Woudwetering. De lucht was wat aan het betrekken. Daardoor leek het alsof alle bootvaarders zowat gelijktijdig de haven wilden opzoeken. Leuk schouwspel, file op het water. In het hartje van Woubrugge verbleven we na deze wandeletappe in een tuinhuis, dichtbij de kerk.

7 gedachtes over “Marskramerpad: Noorden – Woubrugge

  1. Oh, nu lees ik het, Noorden. Wij woonden tussen Langeraar en Rijnsaterwoude, het dorp Leimuiden. Wat zijn de polders toch mooi, ik krijg er nooit genoeg van. Ontzettend leuk om jullie door voor mij bekend gebied te zien lopen.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s