Jarig weblog

Vandaag op de kop af bestaat mijn weblog 12 jaar. 12 jaar geleden postte ik dit. Het is een vakantieverslag. Ik had nog geen digitaal fototoestel, dus ik heb de foto’s van het internet geplukt. Snel daarna ben ik gaan bloggen met mijn eigen foto’s als versiering. Ik plaatste zeer onregelmatig eens een stukje.

Het is leuk om de overeenkomsten en de verschillen te zien met toen en nu. Mijn blog werkt nog steeds als mijn geheugen.  De films, die ik toen zag kan ik weer gaan bekijken. Het zal zijn, als of ik ze voor het eerst zie. Door mijn blog weet ik beter, maar ik zou ze weer uitkiezen om naar toe te gaan. Zo’n vakantieblog zou ik nu uitsmeren over verschillende dagen en dan elk thema wat verder uitdiepen.

Het was nog onder de naam van ‘web-log’. (web streepje blog)  Wat was het desastreus, toen er bij het omzetten van web-log naar wordpress een fout werd gemaakt en mijn hele blog, samen met dat van duizenden andere bloggers, van de aardbodem was verdwenen. Na maanden konden ze nog iets herstellen. Dat is de reden, dat bij mijn oudere logjes vaak geen foto’s meer staan en de commentaren niet altijd corresponderen met de inhoud van het blog. Ook waren alle accenttekens (‘ “`-) veranderd in % tekens en anderszins.  Hier en daar heb ik wat foto’s teruggeplaatst en teksten bijgewerkt, maar het is zo’n berenklus, dat ik daar mee gestopt ben. Ik heb de ontbrekende foto’s nog wel, dus ik kan het altijd nog eens doen, maar wie zal dat nog bekijken?

Nu ik niet meer werk is bloggen een soort dagelijkse routine geworden. Ik vind het nog net zo leuk om te doen, als 12 jaar geleden. De onderwerpkeuze is grotendeels wel hetzelfde gebleven, met wat accentverschillen. Nu gaat het vaker over wandelingen en fietstochten en minder over schoolse zaken. Ik heb nu veel meer lezers en krijg veel meer reacties, dan in de begintijd. Dat is ook leuk meegenomen.

29 gedachtes over “Jarig weblog

  1. Ik had ook een backup, maar dan heb je dat nog niet terug op je blog. Gelukkig is de inhoud grotendeels terug. Is jaren geleden gebeurd en het was een ernstige fout van web streepje blog. Ik neem aan dat bij wordpress alles veel professioneler gaat en heb vertrouwen, dat het niet meer gebeurt.

   Like

 1. Inmiddels je eerste blog met plezier gelezen. Voor een deel bekend gebied.
  Heb jaren in de stad Groningen gewoond (er is daar een stukje van mijn hart achtergebleven) en tufte graag de provincie in.
  Herman Gordijn zag ik vorige week in Museum More in Gorssel.

  Liked by 1 persoon

 2. Gefeliciteerd met deze mijlpaal. Het bloggen blijft gewoon leuk om te doen, dat vind ik ook en hoewel ik nu een paar dagen niet bij je ben geweest ben ik nu wel weer bijgelezen hoor en kom ik morgen gewoon weer, of overmorgen 🙂

  Liked by 1 persoon

 3. Leuk om dat eerste bericht van te lezen. Je stijl blijft heel vertrouwd hoor, als ik het vergelijk met je huidige blogberichten.
  Maar dat je berichten opeens “zoek” kunnen raken bij het overgaan naar een andere blog organisatie, is wel een vervelend idee. Daar moet ik nog eens even over gaan piekeren hoe of wat te doen.
  Maar…… gewoon stug doorgaan met bloggen, Jeanne!!!

  Liked by 1 persoon

 4. Wauw schokkend dat er toen zo veel verloren is gegaan 😮. Ik ben blij dat ik mijn verhaaltjes ook gewoon op mijn laptop heb opgeslagen dan..
  Het lijkt me geweldig om te kunnen zien hoe je groeit met de jaren (jij schrijft dan blogs, ik schrijf vooral fictie en gedichten). Ik ben de laatste maanden al heel erg gegroeid, ik ben erg benieuwd hoe dat over 12 jaar is! Het lijkt me leuk om alles terug te lezen: net een dagboek al is deze dan digitaal. ♥️

  Liked by 1 persoon

 5. Van harte! Maar hoorje het niet pas met 12,5 jaar te vieren? 😉

  Bij mij ging de omzetting vanaf webminlog nog redelijk, maar alle foto’s heb ik wel zelf moeten opladen en dan krijg je helaas ook veel url-aanpassingen. Circa 8% van m’n foto’s moeten nog, maar in die foto’s is niemand geïnteresseerd.

  Bij web-log begon ik in 2004. Daar was ik bezig om stukken/vakantieverdlagen van mijn eerder gesneuvelde website (die ik tussen 2000 en 2009 had) terug te plaatsen. Eigenlijk hoeft dat niet, die site is vrijwel compleet te bewonderen in het webarchive.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s