Gestrikt

Ze hebben me gestrikt voor een vrijwilligersklus. Ik heb tenslotte tijd, dus ik had geen argumenten om nee te zeggen. Maar mijn hobby gaat het zeker niet worden. Ik ga deze week collecteren voor het fonds Verstandelijk Gehandicapten. De opbrengst is er om de wereld van  mensen met een beperking wat te vergroten. Zeg maar, voor extra’s buiten de basisondersteuning, die ze krijgen. Een mooi doel, ik gun die mensen ook een goed leven en aangezien de meesten niet voor hun eigen inkomen kunnen zorgen, moeten we hen wat helpen.

Daar zit mijn tegenzin voor de klus niet. Nee, het is het langs de deuren lopen. De mensen geven wel, maar veel mensen hebben bijna geen kleingeld meer in huis. Ik twijfel of geldinzameling op deze manier genoeg zoden aan de dijk zet. Men beweert van wel. Dat wil ik dan graag geloven. Ik heb tenslotte ja gezegd, dus nu maak ik die klus ook af.

12 gedachtes over “Gestrikt

 1. Iedere euro is er een en vijf muntjes van 20 ook. Zo dacht ik altijd als ik weer jaarlijks op pad was voor het KWF. Zelf heb ik vaak (ik vergeet het ook wel eens) voor eventuele collectes een handvol muntjes in een kastje in de gang liggen.

  Liked by 1 persoon

 2. Ik heb altijd een paar euro in een doosje in de gang staan, zo gauw als mijn beurs te zwaar wordt vul ik dat doosje weer aan met munten. Ik laat niemand zonder geld vertrekken al is het maar dat ik respect heb voor de mensen die collecteren voor dat goede doel. Als per ongeluk mijn zoon of mijn vrouw opendoet staat dat doosje gewoon klaar.

  Liked by 1 persoon

 3. Ik collecteer al een paar jaar voor Natuurmonumenten. Het is een mooie manier om bij te dragen aan wat extra inkomsten voor een goed doel. En het is erg leuk om te doen, erg boeiend om te zien hoe verschillend mensen reageren – en de meeste mensen reageren positief!!

  Like

 4. Wij geven al jaren niets meer aan de deur. Wij ondersteunen wél enkele kleine goede doelen, die onze belangstelling en ons hart hebben en waarvan we precies weten dat iedere euro goed terecht komt. Die kunnen iedere januari rekenen op een forse bijdrage. Het was best lastig om niet meer aan elke collecte (er waren er soms 3 in de week) te geven, want ze werden gelopen door mensen die wij in ons kleine dorp goed kennen. We hebben het in het begin steeds even vriendelijk uitgelegd en nu komen ze niet meer langs.

  Liked by 1 persoon

 5. Ik wil je niet meer ontmoedigen maar google eerst ff hoeveel de directeur verdient. Iedereen zegt dat ‘ie geen munten heeft omdat niemand nog zin heeft een goed doel te steunen waarvan bij de meeste genoeg aan een strijkstok blijft hangen. Een goed doel of je vrije tijd goed besteden kan ook door mensen persoonlijk te helpen. Of een goed doel te zoeken waarvan je kan zien wat er met het geld gebeurt. Zo werd ik dit jaar vriend van Kamp Vught en kocht ik 2 jaar geleden babykleertjes voor de benedenbuurvrouw die het even niet kon redden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s