Zonne-stroom

Al lang had ik de wens om gebruik te maken van groene energie d.m.v. Zonnepanelen.  Aangezien we in een soort appartementencomplex wonen, hebben de andere bewoners er ook iets over te zeggen.  Vanuit esthetisch oogpunt zouden ze heel lelijk staan op ons huis. Bovendien is de ligging van het dak t.o.v. zonne-uren niet de meest optimale. Dus mijn poging om energie d.m.v. zonnepanelen op te wekken waren tot nu toe gestrand.

Blijkbaar hebben meer mensen wel de behoefte, maar niet de mogelijkheid om zonnepanelen te plaatsen en gelukkig zijn er een paar bevlogen pensionados met dit gegeven aan de slag gegaan. Ze gingen op zoek naar grote daken bij boerenbedrijven en naar boeren, die hun dak beschikbaar willen stellen. Er is een coöperatie gevormd en er draaien al een paar projecten in onze gemeente. Wij gaan meedoen met project 4. Als alles meezit liggen er in januari 2018 voor ons zonnepanelen op een dak bij Broek in Waterland. Gisteravond was er een voorlichtingsavond. De plannen zitten goed in elkaar en de voortrekkers zijn enorme enthousiastelingen en idealisten. Geweldig leuk om bij die club te mogen horen.

12 gedachtes over “Zonne-stroom

  1. Goh, dat dat kan !!! Ons huis ligt ook niet zo gunstig, dus we hebben het plan om er zonnepanelen op te laten gooien maar laten varen. Ik vind dit wel een heel goed idee eigenlijk, want boerderijen met grote stallen en schuren hebben we hier genoeg.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s