Zonnepanelen

Het is bijna zover! Dan gaan we gebruik maken van zonne-energie. Weliswaar is het bijna een jaar later geworden dan wat ik hier erover schreef, maar nu is het echt bijna zover. De zonnepanelen liggen niet op ons eigen dak, maar op het dak van een grote boerenschuur op zo’n 4 kilometer bij ons vandaan.  Het project is gebaseerd op de zogenaamde postcoderoosregeling.  Het bedrijf ligt in Broek in Waterland en dat valt onder dezelfde postcoderoos als wij, vandaar dat wij deelnemen vanaf die afstand. Momenteel wordt er hard gewerkt om alles te installeren. Af en toe fietsen we erlangs om even te kijken hoe het ervoor staat. Van afstand zagen we dat er één kant van het dak al vol ligt met panelen.

De komende weken volgt de rest en als het goed is kunnen we nog net profiteren van de energie van het  najaarszonnetje, als die dan nog wil schijnen.

De organisatie stuurde wat foto’s om ons op de hoogte te stellen van alle werkzaamheden, die er bij komen kijken.

Woon je in onze postcoderoos ( Het zonnedak komt in Broek in Waterland (postcode 1151) maar iedereen kan meedoen die woont in de postcode gebieden: 1141, 1145, 1153, 1452, 1454 en 1482) en wil je ook gebruik gaan maken van zonne-energie, dan bestaat de mogelijkheid om nog mee te doen. Er zijn nog wat participaties te verdelen. In ongeveer 7 jaar heb je de investering terugverdiend. Er lopen trouwens op meer plekken in Nederland van deze projecten, dus kijk wat er mogelijk is in je eigen postcoderoos en doe mee!

Hier kun je een filmpje bekijken over ons project, gemaakt door ons bevlogen bestuur.

14 gedachtes over “Zonnepanelen

  1. Ik ben ook zeer geinteresseerd in de zonnepanelen die op staldaken geïnstalleerd worden. Ons huis staat namelijk niet gunstig voor die dingen. We hebben het wel laten uitzoeken. Gisteren trouwens wel enge toestanden gezien op televisie over in de fik gevlogen panelen.

    Geliked door 1 persoon

  2. Wat een mooi initiatief om dat zo te regelen dat niet iedereen zélf panelen op het hoeft. Niet iedereen heeft nou eenmaal een dak dat geschikt is, ook de richting is niet altijd goed.
    Ik begrijp toch al niet dat er niet veel meer van hogerhand gedaan wordt om de panelen te promoten. Lijkt me veel beter te regelen dan windmolens.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie