Genealogie

In de ban van mijn voorouders besloot ik een cursus Genealogie te gaan volgen. Ik was er al langer af en toe mee bezig, maar nu heb ik veel meer tijd. Dat heb je wel nodig, als je op onderzoek uit gaat. Maar hoe pak je het nou goed aan, wat zijn wegen, die je kunt bewandelen. Dat zijn een paar vragen, die ik heb. Tot nu toe rommelde ik maar wat aan, maar gisteren had ik mijn eerste les. Ik vind het heel erg interessant en leuk met als gevolg, dat ik nu helemaal niet meer achter die computer weg te slaan ben. Vannacht was het opeens 1 uur, maar ik heb wel al voorouders tot in de 6e generatie teruggevonden. Dat smaakt naar meer!  Het werkt verslavend!!

11 gedachtes over “Genealogie

  1. Ja, verslavend is het zeker. Mijn man heeft jaren besteed aan genealogie samen met een neef. Het is nu klaar, want je komt op een gegeven moment gewoon niet verder. Mijn familie van vader- en moederskant is al helemaal door anderen uitgezocht. Ik weet dat mensen, die vóór het digitale tijdperk al aan genealogie deden heel wat door het land of zelfs buitenland moesten reizen om in archieven te spitten. Nu is het allemaal een stuk gemakkelijker.

    Geliked door 1 persoon

  2. Succes, een hele leuke hobby erbij. Wij hebben het ook gedaan maar gezien de Zeeuwsche roots liepen we op een gegeven moment vast. Veel archieven zijn in Zeeland door de watersnood verloren gegaan. Maar ach 1762 is ook al erg langgeleden.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s