Buitenboeken

De mooie luchten en de lekker frisse temperatuur nodigden uit tot een wandeling. We zetten de auto in Warder neer. Vandaaruit liepen we naar Oosthuizen en Etersheim. In de verte zagen we de molen ‘De Breek’ al liggen.

 Bij de molen is een bezoekerscentrum, geschikt voor allerlei activiteiten. Maar mijn onderwijshart gaat open als ik zie hoe ze je daar d.m.v. buitenboeken informatie verschaffen over de molen, maar ook over wat er groeit en bloeit en het ontstaan van de polder Etersheimerbraak.

De boeken zijn prachtig vorm gegeven, degelijk, weersbestendig en erg informatief. Een heel geschikte plek voor een excursie voor scholen, maar volwassenen kunnen er ook nog wat opsteken, ik tenminste wel. De molen is te bezichtigen en er is ook een waterrad dat je zelf kunt bedienen, zodat je de werking begrijpt.

 Als het bezoekerscentrum open is kun je er een terrasje pikken.

11 gedachtes over “Buitenboeken

      1. Als vrijwilliger bij het schooltje kan ik vertellen dat we het hele jaar open zijn op zaterdag en zondag van 11.00 tot 16.00 uur en tussen pasen en de herfstvakantie ook op woensdag en vrijdag van 11.00 tot 16.00 uur. We zouden wel alle dagen van de week open willen zijn, maar daar zijn veel meer vrijwilligers voor nodig dan we nu hebben.

        Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s