Buitenboeken

De mooie luchten en de lekker frisse temperatuur nodigden uit tot een wandeling. We zetten de auto in Warder neer. Vandaaruit liepen we naar Oosthuizen en Etersheim. In de verte zagen we de molen ‘De Breek’ al liggen.

 Bij de molen is een bezoekerscentrum, geschikt voor allerlei activiteiten. Maar mijn onderwijshart gaat open als ik zie hoe ze je daar d.m.v. buitenboeken informatie verschaffen over de molen, maar ook over wat er groeit en bloeit en het ontstaan van de polder Etersheimerbraak.

De boeken zijn prachtig vorm gegeven, degelijk, weersbestendig en erg informatief. Een heel geschikte plek voor een excursie voor scholen, maar volwassenen kunnen er ook nog wat opsteken, ik tenminste wel. De molen is te bezichtigen en er is ook een waterrad dat je zelf kunt bedienen, zodat je de werking begrijpt.

 Als het bezoekerscentrum open is kun je er een terrasje pikken.

10 thoughts on “Buitenboeken

  1. Ik nam eens Franse bezoekers mee naar Kinderdijk met zijn molens. Reuze interessant vonden ze dat, vooral de werking van zo’n molen. Daarom vind ik die boeken geweldig, op een mooie manier heel informatief.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s