Winterpicknick

Vanmorgen, toen ik in ons winkeltje even verse broodjes ging halen, trof ik daar een vader met zijn twee jonge kinderen (ongeveer 1 en 3 jaar) aan. Ze hadden net een snoepje gekregen. Dat nodigde de oudste blijkbaar uit om een gesprekje aan te knopen met het winkelmeisje. Heel enthousiast vertelde hij dat ze een winterpicknick gaan houden. Met een vocabulaire, die ik niet helemaal verwachtte bij zijn leeftijd, legde hij uit, dat een winterpicknick binnen plaats vindt. ’s Zomers doe je dat buiten, maar ’s winters is dat te koud. Ik had nog nooit van het begrip gehoord. Ik vond het enthousiasme voor ’t evenement zo schattig en zo goed gevonden! Zo kleed je het leven aan, dacht ik.

Al googlend ontdekte ik, dat het niet zelfbedacht is, maar het is een bestaand begrip voor weliswaar een echt buitengebeuren. Ik loop gewoon achter, maar vond het erg leuk bedacht van dat gezin.

Bron onderste foto: Oberfaelzerwald.de

9 gedachtes over “Winterpicknick

  1. Nee, een winterpicknick buiten hebben we nog nooit gedaan alhoewel ik een grote fan van picknicken ben. Met de kleinkinderen deden we het wel vaak in de winter binnen, met picknick kleed, mand en om het compleet te maken vonden ze dan dat er ook nog een tent bij hoorde. Leuke tijden waren dat.

    Like

  2. Wij hebben al verschillende malen met onze Franse buren in winterse omstandigheden, compleet met open vuren, gepicknickt. In tegenstelling tot Nederlanders zeuren Fransen nooit over het weer.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s