De dijk

Door de heerlijke winterwandelingen door de polder te koppelen aan de verontruste berichtgeving over hoog water en de waarschuwingen voor wat er nog aankomt, bedenk ik weer eens hoe bijzonder het is om hier in Waterland te wonen. Op veel plekken woon je hier onder N.A.P. en toch hoef je je geen greintje zorgen te maken om overstromingen. Wat een knappe uitvinding is het toch geweest om die meren droog te malen en de hele waterhuishouding daarbij zo goed te regelen! Ik werd helemaal lyrisch en bedacht een elfje: (want dichten is niet mijn ding)

Dijk

majestueuze lijn

om de polder

We houden voeten droog

Waterhuishouding

 

5 gedachtes over “De dijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s