Saga

Het eerste seizoen van ‘The Bridge’ bekeken we op DVD.  Sinds kort hebben we Netflix. Zo’n dag als gisteren, als je de deur niet uit kunt is natuurlijk ideaal om een vervolgserie aan te pakken. Dus hebben we nu ook seizoen 2 gezien.

Het verhaal zit steeds goed in elkaar. Het gaat altijd over samenwerking tussen de Zweedse agent Saga Norén en de Deense politieman Martin Rohde met de brug tussen die twee landen als ‘hoofdpersoon’. Ik ben ondertussen een grote fan geworden van Saga, de vrij autistische politievrouw. Buiten dat zij bijzonder goed speurwerk verricht, probeert zij ook de sociale omgang tussen mensen te begrijpen. Haar gedrag is vaak ongepast en bot en ze vat alles letterlijk op. Zij probeert te leren, hoe je ‘normaal’ communiceert met elkaar. Dat leidt tot vermakelijke scenes, die de aandacht steeds even van het spannende verhaal afleidt en ook voor wat humor zorgt. Erg goede acteerprestaties van Sofia Helin (Saga) en haar collega’s.

5 gedachtes over “Saga

  1. Oh echt! Dat je daaraan begint Netflix. Ik moet er niet aan denken, zelfs Joop met toch wel een soort filmverslaving vindt het niets, dat vind ik dan wel weer fijn. Maar gelukkig doet iedereen lekker waar hij zin in heeft 😉

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s