Tegenstelling: nep – echt

De foto-uitdaging van deze week bij Melody Music past bij een opdracht van mijn foto-cursus.   We moeten namelijk een Food-foto maken. Het moet allemaal zo lekker mogelijk lijken, maar meestal zitten die foto’s vol met trucs, want je moet de boel wat aanzetten. Ik sloeg ook aan het experimenteren en ik kan je vertellen, dat dit toetje in landelijke sfeer, gewoon bij mij op de keukentafel staat en dat het niet voor consumptie geschikt is. Jammer hè?

 

10 gedachtes over “Tegenstelling: nep – echt

   1. Aha. Nee, dan hoef ik ook niet. Ik had ooit een buuf die had weer een dochter en die deed voor haar vak dit werk. Zij maakte foto-eten en dat werd dan door de fotograaf vastgelegd voor damesbladen zoals Libelle en Margriet.

    Geliked door 1 persoon

 1. Het is inderdaad een moeilijke opgave om eten zeer smakelijk op foto vast te leggen. Ikzelf verkies om echt te zijn. Een foto te hebben van wat ik zeg dat het is. Resultaat is dat het niet altijd even smakelijk eruit ziet, maar wel zoals de mensen thuis het ook op het bord gaan hebben wanneer ze mijn inspiratie gebruiken. Want is er iets meer frustrerend als niet het evenbeeld van een voorbeeldfoto te evenaren? Wil je weten hoe het er uit ziet zonder trucage dan kan je een kijkje nemen op http://v-bounce.blog

  Geliked door 1 persoon

   1. Heb ik inderdaad begrepen en is behoorlijk goed gelukt. Wou enkel het verschil duiden met mijn foto’s van lagere kwaliteit. Daardoor het besef van de inspanning om dat moois te bekomen. Want onze doelen liggen inderdaad ergens anders.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s