Opruim-hulp

Ik ben erg slecht in opruimen. Ik bedoel dan, dingen wegdoen bijvoorbeeld boeken of kleding. Elke keer bedenk ik weer een nieuw argument, waarom ik iets toch nog wil bewaren. Ik kwam in het Belgische tijdschrift ‘Charlie’ een handig schema tegen. Ik geloof, dat me dat gaat helpen om in ieder geval ruimte in boeken- en kledingkast te creëren. Misschien wordt het ergens anders in huis wel wat voller, want vooral de mogelijkheid van bewaren in een doos spreekt me erg aan. Misschien vinden jullie dit ook wel een handig schema. Doe er je voordeel mee zou ik zeggen. 

 

13 thoughts on “Opruim-hulp

  1. ik ben er ook zoeen,mijn moeder was een onbekommerde weggooier, ze gooide zelfs foto’s weg waar ezelsoren op zaten. Ze had begin jaren 50 van een zelfgebreid mantelpak een mooie warme jurk voor mijn zusje gemaakt. Later bij een opruimbui weer weggegooid, en toen had je nog geen Kringloop. Ik ben een sentimentele bewaarder, overal zitten herinneringen aan vast. Die doos vind ik een oplossing, alleen af en toe luchten anders gaat het muf ruiken.

  2. Heel goed schema. Ik vraag me heel vaak af wat mensen toch zien in het bewaren van die meuk, die ze al jaren niet meer bekijken, soms niet eens meer weten dat ze het hebben. Wég ermee!

  3. Herkenbaar. Ik kocht gisteren het boek ‘vaarwel spullen’ van Fumio Sasaki. Het is wel heel drastisch, maar mocht 10 % van wat deze man doet mij lukken, ben ik al heel tevreden. Ook voor jou veel succes met het ontspullen/opruimen!

  4. Ik heb er niet zoveel moeite mee, eergisteren nog een hele lading bij de kringloop gebracht. Het gebeurt zelden of nooit dat ik spijt krijg van iets wat ik weggegooid heb.

  5. Met kleding doe ik het ook ongeveer zo. Heb ik het een jaar niet aan gehad, dan gaat het naar de zolder. Heb ik het daar een jaar niet aangeraakt, gaat in een oude klerenweggeefzak en na een maand of drie of zo komt er wel een inzamelingsactie en dan zet ik het bij de straat. Dan kijk ik er niet meer in want anders heb ik de neiging er nog weer iets uit te halen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s