Tegenstelling: wankel – stevig

Voor de foto-uitdaging van deze week kom ik uit bij dit beeld: een hollende man met vioolkist. Er schijnt een bananenschil voor hem op de grond te liggen, las ik, maar ik zie hem zelf niet.

Het is één van een serie beelden, die door een onbekende kunstenaar zijn neergezet ergens in Amsterdam. Het zagertje is van dezelfde onbekende maker.

Op de Wikepedia-site staat het volgende over dit beeld:
De blauwe vioolspeler is een geassembleerd metalen beeld in het Tweede Marnixplantsoen bij de Raampoortbrug (brug 165) in Amsterdam. Het beeld toont een ogenschijnlijk slechts uit kledingstukken bestaande gestalte, die met een vioolkist richting Marnixstraat lijkt te rennen. Het beeld wordt ook wel Man probeert lijn 10 te halen of Man met vioolkist genoemd.[1] Het beeld, dat werd geplaatst in 1982, is een tijd weggeweest voor restauratie, waarna het blauw terugkwam.
Dit beeld is, net als de andere beelden die worden toegeschreven aan De Onbekende Beeldhouwer, in alle stilte en anoniem geplaatst. De gemeente heeft de werken in eigendom ontvangen, op voorwaarde dat de identiteit van de kunstenaar niet bekend wordt gemaakt.

Hier meer foto-uitdagingen.

7 gedachtes over “Tegenstelling: wankel – stevig

  1. Ik heb dit beeld wel op foto maar nog nooit in het echt gezien. Het is een goed bewaard geheim wie de maker is. Hoe dan ook: ik vind het een geweldig leuk ding. Die bananenschil hoeft voor mij echt niet. Ik moet nooit lachen om (aankomende) valpartijen en ik erger me halfdood aan mensen die dat wel doen.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s