Pieterpad: Winsum – Groningen

Met het ideale wandelweer (weinig wind, veel zon, ook wolken en niet al te warm 17 graden) in het vooruitzicht togen we naar het platteland ten noorden van de stad Groningen. We startten  in Winsum en liepen tegen de zon in naar het zuiden, te weten naar de hoofdstad Groningen. Heel ander land dan ongeveer 40 kilometer zuidelijk, waar veel  meer bomen zijn. Hier is het open wierden landschap. De mooiste boerderijen liggen er op hoger gelegen wierden of terpen genaamd.De asfaltpaden wisselden af met graspaadjes dwars door het land. Mooie vergezichten en prachtige boerderijen waren ons deel. 

Ongeveer halverwege kwamen we in Garnwerd aan. Daar pauzeerden bij Hotel Hamming. Van ouds her een (ook voor ons) bekend adres, je zit er heerlijk op het terras over het water van het Reitdiep te staren. De route van het Pieterpad liep door het mooiste straatje van het dorp. Alleen in de zomer, als alle stokrozen aan beide zijden van de straat in bloei staan, is het er nog mooier.

Ik hou erg van de Groninger kerkjes. Die zagen we vandaag weer genoeg. Het begon al in Winsum met een kerk met trap. In Oostrum ligt de kerk op een wierde en in Garnwerd staat ie aan het eind van het mooie straatje. Allemaal bijzonder.

Na 19 kilometer waren we wel dat we de hoofdstad hadden bereikt. Als tegenstelling met het platteland, liepen we de laatste kilometers dwars door het zonnige Groningen. Een mooie afsluiter.

19 gedachtes over “Pieterpad: Winsum – Groningen

  1. Heel mooi daar in Groningen. Er is nu ook een fietsroute van het Pieterpad. Ken jij die ook, wij hebben hem gedownload en willen hem dit jaar gaan fietsen, ben er benieuwd naar en nu ik je foto’s zag helemaal. Nog veel wandelplezier.

    Like

  2. Wat verrassend mooi zeg. En… hoewel ik met plezier werk, zo kunnen gaan wandelen als het mooi weer is en niet vastzitten aan vakanties, is toch wel heel aanlokkelijk… Nog zes jaar te gaan 🙂

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s