Hunebed naast je deur…

In Drenthe zie je vaker, dat mensen in hun tuin een flinke zwerfkei hebben liggen. Een enkeling heeft zelfs een groep stenen geformeerd tot een hunebed. Maar op een fietstocht door Midlaren volgden we een bord dat aangeeft dat daar een vindplaats van authentieke hunebedden is. Eerst konden we ze niet vinden, maar het bleek dat we een smal paadje tussen twee heggen van huizen door moesten. En daar lagen de D3 en D4, twee flinke hunebedden, pal tegen een 19e eeuws boerderijtje aan. Deze grafmonumenten zijn hier meer dan 5000 jaar geleden gebouwd door mensen uit de Trechterbekercultuur Juist omdat het bouwwerk op zo’n klein stukje lag, maakte het, denk ik zoveel indruk. Daarbij het historische besef van hoe oud dit allemaal is. 

Het was prachtig daar tussen de bomen.

9 gedachtes over “Hunebed naast je deur…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s