Pieterpad: Sleen – Coevorden

Deze 6e etappe zal vanuit ons oppasadres de laatste zijn. Het beloofde een lekker warme dag te worden met een matige wind. Prima wandelweer, wederom. In Sleen bekeken we eerst het dorp wat beter, voordat we de rood-witte bordjes begonnen te volgen.  Er staan prachtige boerderijen, sfeervol tussen de bomen. Een mooi dorp!

Zo saai als de vorige etappe was, zo gevarieerd was deze. Het landschap was open en afwisselend. Net ingezaaide maisvelden, Drentse asperges, die gestoken werd door Poolse gastarbeiders.Rond koffietijd kwamen aan we bij een camping, waar we tussen volières via een kruip door sluip door route bij koffieschuur de Uilenkast kwamen. De koffie smaakte er best tussen de vogels.

Vele kilometers verder klonk er opeens: ‘Meneer, mevrouw, wilt u misschien iets drinken? De opbrengst is voor een goed doel.’ Twee jongens stonden met een kraampje voor hun school. Het bleek dat ze als onderdeel van een project door drank aan voorbijgangers te verkopen, geld inzamelden voor het KWF. Op een landkaart mochten we met een prikker aangeven, waar we vandaan kwamen.

Deze tocht leek er wel op elke hoek weer wat interessants te zien of te beleven. Het blog wordt te lang als ik alles wil laten zien. Voor we er goed en wel erg in hadden waren we in Coevorden aangekomen. Via een mooie stadswandeling liepen we naar het station.

9 gedachtes over “Pieterpad: Sleen – Coevorden

  1. Het Pieterpad is voor mij een van de weinige langeafstandspaden die ik nog niet gelopen heb in Nederland. Maar mooi is ie, vooral in dit jaargetijde, dat laten jouw foto’s weer zien. De foto van de ingezaaide maisvelden is mijn favoriet, dat lijnenspel.

    Geliked door 1 persoon

  2. Wat een leuk idee van de jongens om op de landkaart aan te laten geven waar men vandaan komt. Wie weet staan ze er wel weer als wij het Pieterpad gaan fietsen.
    Krijg er steeds meer zin in.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s