Oppassen

Tijdens de schoolvakantieperiode zouden we gewoon op ’t dorp zijn, zoals ze hier zeggen. En na zo’n 7 weken vakantie is het ook weer heel fijn om thuis te zijn. Omdat een vriendin omhoog zat met haar hond heb ik erin toegestemd om het beest te verzorgen. Alleen houdt dat in dit geval in, dat ik ook slaap en grotendeels woon bij de hond. Het is één straat verder, dan waar wij wonen. Dus ik ben weer op vakantie, maar nu in eigen dorp. De rede van deze intensieve oppas-sessie is, dat de hond nog maar een paar maanden op dit adres is. Het is een Griekse zwerfhond en hij heeft veel stressvolle momenten gehad in het afgelopen half jaar. Hij begint zijn nieuwe huis als veilige basis te herkennen. Daarom zou het voor dit dier niet goed zijn om hem al mee op vakantie te nemen of hem weer ergens anders onder te brengen.

Een heerlijke bijkomstigheid van deze logeerpartij is voor mij, dat ik gebruik mag maken van het schildersatelier bij het huis. Ik ben nog maar een beginneling, maar ik vind het heerlijk om wat te tekenen of te schilderen. Nu kan ik eindeloos oefenen, want alle materialen staan tot mijn beschikking. Het is een heerlijke ruimte, waar ik eerder dit jaar ook al schilderles heb gehad. Nu heb ik het rijk alleen en laat ik me inspireren door alles wat er zo staat en hangt. Jammer dat het er momenteel overdag bijna niet koel te krijgen is. Maar je kunt niet alles hebben.

17 gedachtes over “Oppassen

  1. Wat heerlijk dat je een atelier ter beschikking hebt. Lief van jou dat je oppast en lief van je vriendin dat je overal gebruik van mag maken. Hoop dat we nog wat van je werk te zien krijgen. Leef je uit en geniet.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s