Aragon

Waarom heb ik toch zelf geen hond. Ik vind het zo heerlijk, zo’n trouwe vriend om je heen te hebben. Dat was vroeger thuis al zo, ook laatst in Groningen met Mika en nu weer met Aragon. Het blije van zo’n hond slaat gewoon op je over!

Toen ik Aragon voor het eerst uitliet (oefenrondje) rende hij terug naar huis, want zijn baas was nog niet op vakantie. Ik had er een hard hoofd in of hij wel naar mij zou gaan luisteren. Maar hoe heb ik daaraan kunnen twijfelen! Vanaf het eerste moment, dat ik alleen met hem was, accepteerde hij mij als zijn baas. In huis reageert hij op roepen en doet wat ik vraag. Door mijn eerste ervaringen met het uitlaten, was ik buiten nog wat angstig om hem los te laten rennen. Hij rent erg ver vooruit en lijkt niet te reageren. Maar na een paar dagen kreeg ik de slag te pakken. Aragon reageert namelijk wél meteen als ik roep. Hij gaat stilstaan. Dat zag ik wel, maar ik liep dan op hem toe en dan zette hij de spurt er weer in. Nu heb ik ontdekt, dat ik gewoon moet blijven staan. Ik roep zijn naam en Aragon stopt met rennen. Ik roep dan ‘hier’, hij draait zich bedachtzaam om en komt met een vaart op me afgerend. Geweldig toch!

15 gedachtes over “Aragon

 1. Wat leuk Jeanne. Hij is goed opgevoed.
  Hij zal zeker naar je toekomen als je de andere kant op gaat lopen, dan belonen met een aai of koekje.
  Jij bent nu belangrijk voor hem, zo leuk voor jullie.
  Nog veel plezier samen.

  Geliked door 1 persoon

 2. Als extra trucje kun je je armen wijd doen als je hem roept. Er zijn maar weinig honden die dat niet leuk vinden. Uiteraard is een braaf- aai of misschien zelfs een klein lekkertje dan gepast 🙂 Het lijkt me een lieverd, hoor.

  Geliked door 1 persoon

 3. Toch fijn dat je af en toe van een andermans hond kunt genieten. Ik heb jaren een hond gehad, maar ik vind het toch te veel verplichting om er nu nog weer eentje te nemen. Maar ik mis de gezelligheid en wat jij zegt : blijheid van een hond wel.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s