Feestje met lipdub

Vrienden van ons vierden hun 40 jarig huwelijksfeest op een wel heel bijzondere plek, namelijk op een eiland in het Alkmaardermeer. Om op  De Woude’ te komen moesten we dus met de pont overvaren.

Wij wandelden even op het eiland naar de feestlocatie toe.

Er zijn hooguit twee straten, waar het verboden is voor auto’s, een kerkje, een klein winkeltje en twee café-restaurants. Het is een watersportgebied, dus ik denk dat de klandizie voor de horeca daar vandaan moet komen. Het was een bijzonder leuke plek om een feestje te geven.

We kenden daar bijna niemand, dus we waren benieuwd hoe het feest zou gaan verlopen. Bij zo’n gelegenheid zouden onze vrienden weinig tijd voor ons hebben. Maar het werd een gezellig samenzijn. Als muzikaal cadeau kreeg het bruidspaar een lipdup aangeboden, waar een flink aantal van de gasten (ook wij) een bijdrage aan hadden geleverd. Dat maakte dat de stemming er goed in kwam.

Een lipdub is eigenlijk een film, die in een shot is opgenomen, maar langs veel plekken of mensen gaat. Je wordt als het ware meegenomen achter de camera aan, die een route aflegt.  In dit geval hadden de kinderen van het bruidspaar aan de gasten gevraagd om een bepaalde regel van een lied te playbacken, terwijl men door een deur binnenkwam en ook weer vertrok binnen de afgesproken liedregel. Die deuren waren in dit geval door heel Nederland verspreid, maar het lied was in deze film het doorgaande shot. Daar is heel wat knip en plakwerk voor nodig geweest, om al die ingezonden korte filmpjes achter elkaar te zetten en het lied vloeiend te laten klinken. Het werd een hilarisch geheel. Zoiets smeedt een band, want ja, er waren meer mensen in het gezelschap, die zich met een gek hoedje op al dansend te kijk hadden gezet. Ook nog eens op muziek, die bij onze leeftijdsgroep niet heel populair is. (Marry you van Bruno Mars) Dus de toon was gezet en voor we het wisten stonden we alweer op de pont richting huis.

13 gedachtes over “Feestje met lipdub

  1. Leuk zeg, zo’n filmpje… En inderdaad een mooie locatie voor een feest. Ik ben nog nooit op De Woude geweest, je kunt er naar het schijnt helemaal omheen lopen; dat staat nog op mijn lijstje!

    Like

  2. Van zo een lipdup hoorde ik nog niet eerder maar wel heel leuk. Tof liedje ook dat ze kozen. Komt hier bij ons wel op elke trouwerij voor en dan maken ze er een flashmob op. Ook tof!
    Geweldige locatie ook die gekozen werd. Als ik het zo hoor was het een geweldig geslaagd feestje.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s