Proeven aan de herfst of is het toch nog zomer?

Om te genieten van de beginnende herfst reisden wij voor het weekend af naar Zuid-Limburg. Ik was net terug van een lang weekend in het zuiden met de fotomaatjes, maar zo met zijn tweetjes is toch ook weer fijn. Vrijdag was het heerlijk terrasweer, dus lieten we ons lekker verwennen in Café Zuid, toch wel een favoriete plek als we in Maastricht zijn.

De volgende dag namen we de bus naar Hoogcrutz en startten onze wandeling op dezelfde plek als waar ik een week eerder logeerde, op de Schilberg.  Voorbij het voormalig klooster ging het richting Slenaken.

Dat was de eerste koffiestop van vandaag. We liepen verder richting Onderste en Bovenste bos. De bomen begonnen licht te verkleuren en ik zag welgeteld 2 paddenstoelen, dus toch signalen dat de herfst wel degelijk zijn intrede heeft gedaan?  Ondertussen steeg de temperatuur flink naar de 25 graden en waren we blij dat een stuk van de route door bos ging. Ik ritste mijn broek af en liep heerlijk in korte broek! Onvoorstelbaar.

Het was zaterdag en we waren dus niet de enige die van de laatste zomerse dagen wilden genieten. Op onze route kwamen we wandelaars tegen die een route liepen in clubverband en ook was er een fietsevenement met Belgische crossfietsers die ons voortdurend inhaalden. Ook wel weer eens gezellig om al die sportiviteit te zien. En dat allemaal in die schitterende natuur. We genoten van prachtige uitzichten over de dalen, hier met zicht op Terziet.

We liepen langs de Cotesserbeek, een prachtig stuk natuur, waar we ons via de zogenaamde stegelkes toegang verschaften tot het wandelpad.

Heuse stapstenen zorgden ervoor, dat we droge voeten hielden bij het oversteken van het water. Dit is een bronnengebied, dus hier ontstaan verschillende riviertjes, die allemaal afvloeien naar de Geul.

Met het einde van deze route in het zicht liepen we door Holset, vooral bekend van het zaalkerkje

Zo ging het op Vaals aan. Door sfeervolle straatjes bereikten we het busstation, waar we met zo’n 22 kilometer in de benen de bus weer instapten richting logeeradres.

Uniek om op 6 oktober met een temperatuur van 25 graden in Nederland te wandelen! (in de korte broek)

12 gedachtes over “Proeven aan de herfst of is het toch nog zomer?

  1. Prachtig daar hé. Wij waren er ook al vaak. De Geulvallei … echt super mooi. Jullie stapten een “aardig” eind moet ik zeggen. En met die nazomer hebben we nogal geluk. Wat mij betreft mag dat nog wel even duren.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s