8 gedachtes over “Tegenstelling: bijeen – gescheiden

 1. Ik sluit me aan bij Marlou…. en bij Bea ook…. zoiets te zijn heeft nog steeds veel impact zelfs op iemand die na de oorlog is geboren… en ik hoop dat dat ook zo blijft want dan denken mensen er over na en leren er misschien nog iets van…

  Dank je wel voor je indrukwekkende bijdrage.

  Geliked door 1 persoon

 2. Met alle respect, maar over die 20 miljoen Russen wordt nooit gesproken. Het is het Rode \Leger dat Hitler de nek gebroken heeft/. De Amerikanen kwamen pas laat op het toneel na het bombardement op de Amerikaanse vloot in Pearl Harbour en waren hoofdzakelijk in Azie bezig tegen Japan Op die Amerikaanse kerkhoven rusten gesneuvelden van het Duitse Ardennen Offensief en geven een vertekend beeld dat met zorg in stand wordt gehouden.

  Geliked door 1 persoon

  1. Ze kwamen later en bevrijdde Europa ook zij hebben geleden. De Russen hebben geen goede naam door hun gedrag tijdens de Koude Oorlog en ten tijde van de muur. Nederland heeft nooit een Rus gezien als bevrijder. Wel Polen en die worden ook nog vergeten op enkele plaatsen na.

   Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s