Van Noord naar Zuid

Eén keer moet toch de eerste keer zijn om de nieuwe metrolijn uit te proberen.

Onze zoon woont in Zuid, dus we hadden een mooi doel om die metro te pakken. We reden mee naar het eindpunt Station Zuid WTC. Binnen een kwartier sta je tussen de hoge kantoorgebouwen. Geen leuke plek om te zijn, dus gingen we met dezelfde metro één station terug en we stapten uit bij Europaplein oftewel de Rai.

Daar wemelde het van de honden. O ja de Wereld Honden Show 2018 was aan de gang, dat was duidelijk.

Vandaar liepen we door een voor ons onbekend stadsdeel naar het huis van onze zoon.

Terug liepen we naar de volgende halte: de Pijp. We werden door loomheid overvallen en lieten ons plan, om op elke halte even uit te stappen varen. Vanuit de metro zie je niet veel van alle kunst, die verwerkt zit in elk metrostation. Ik geef hier even een kleine indruk. Ik zal er in de toekomst zeker nog eens komen en dan nog eens een blog aan besteden. Dit was het voor vandaag: In Noord hebben de perrons leuke schilderingen, grote wat zakelijke foto’s op halte Europaplen, een diepe roltrap bij de Pijp (nog lang niet de stijlste), een foto van een stukje muur bij station Rokin en het nieuwe Station ‘Gare du Nord’. 

Het ziet er overal even mooi uit. Ik denk dat deze metro een hele goede aanwinst is. Je doorkruist de stad heel  snel en de drukke punten, zoals rondom het Centraal Station kun je mijden als je daar niet hoeft te zijn. Ik ben fan!

10 gedachtes over “Van Noord naar Zuid

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s