Ter oriëntatie

We hadden géén hittegolf, géén last van droogte, géén strak blauwe luchten of hoge temperaturen, maar wel een een frisse zeewind, mooie wolkenluchten en af en toe een buitje.

We zaten in een fijne vakantiebungalow in Beadnell, een klein dorp vlak aan de kust van Northumberland

met zicht op de Farne eilanden.

Vandaar uit hebben we veel gewandeld. Hoewel we op de fiets waren, zijn die weinig gebruikt. De wegen waren erg slecht, geen fietspaden en toch ook nog veel hoogteverschillen te overbruggen. Aangezien onze wandelschoenen ook in de fietstassen zaten en de ‘St. Oswald’s Way’ een lange afstandswandelroute, zowat langs ons huis liep, was de keuze om te wandelen snel gemaakt. Het was immers ideaal wandelweer met temperaturen tussen de 13 en 19 graden. De zon liet zich vaak genoeg zien, zodat we meestal in de korte broek wandelden en we dus ook nog bruin zijn geworden. Het weer in deze streek is wel heel veranderlijk. Wat als een stralende dag begint kon zomaar omslaan in een dichtbewolkte dag en vice versa. Onze rugzakken zaten dan ook elke dag vol met kledingstukken, waardoor we op alles voorbereid waren. Zo hadden we het weer getekkeld en konden we genieten van al het moois, dat deze kust te bieden heeft.

En dat was ‘amazing’, zoals de Engelsen zeggen en daar ben ik het hartgrondig mee eens.

13 gedachtes over “Ter oriëntatie

 1. die Britten hebben toch wel verdraaid veel kust. Prachtige beschrijvingen van die kusten in het boek Rond de Noordzee dat de Vlaamse tv-maker Armout Huben heeft gemaakt van de tocht rondom de Noordzee die hij en zijn ploeg vorig jaar hebben gemaakt. De serie is onlangs uitgezonden door de VPRO

  Geliked door 1 persoon

 2. Beadnell – leuk plaatsje!! Wij logeerden vorig jaar juni in Embleton toen we de Farne Islands bezochten. Volgende week zaterdag sjezen we over de A1 en ‘passeren’ we Beadnell. Mooi stukje kust! Zijn jullie in The Ship Inn geweest in Low Newton-by-the-sea?

  Geliked door 1 persoon

   1. Da’s pech! Wij waren er zondagavond en wilden er een hapje eten – en dat kon niet. Heb toen een home made beer gedronken (viel beetje tegen, was aan de waterige kant).

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s