Engeland: Land vol verhalen 1

We wandelden ruim de helft van de St. Oswald’s way, vernoemd naar Oswald, die ooit in 634 tot 642 na Ch. koning was van Northumburland. De route loopt van Berwick naar Heavenfield zo’n 156 km lang. Oswald heeft faam verworven door in Heavenfield een veldslag te winnen en het christendom te verspreiden in zijn koninkrijk. Later is hem een heilige status toebedacht. Tijdens deze wandeling loop je langs historische plekken, zoals Kasteel Bamburgh, waar Oswald zetelde en na zijn dood een arm is bewaard.  Kerkramen in ons vakantiedorp Beadnell herinneren ook aan hem.

Na Oswald’s dood werd zijn hoofd naar Lindesfarn (Holy Island) gebracht. Er ontstond een religieuze cultus met wonderen en zo. Tegenwoordig rust het hoofd in St. Cuthbert’s tombe in de kathedraal van Durham.

De raaf speelde een belangrijke rol in legendes, die de ronde deden. Daarom zie je nu die raaf ook nog op het embleem van deze wandelroute staan.

Hier zie je meer over onze wandeling over dit traject.

10 gedachtes over “Engeland: Land vol verhalen 1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s