Poortwachters 70

Al wandelend naar Avilly zag ik ze staan. Eigenlijk loopt de weg rondom het landgoed van Chateau Chantilly. Deze poortwachters ademen dan ook iets van de rijkdom uit van dat domein, want gewoon zijn ze niet, wel sprookjesachtig.

Wat ze te bewaken hadden kon ik niet zien. Hoge struiken, hoge muren, kortom een gesloten vesting, zoals dat in dit gebied veel voorkomt. Daarom hebben deze poortwachters wel tijd om luchtigjes wat te spelen, of misschien wel even een rondje te vliegen. Toch zal er weinig ongenoods aan de scherpe blik in de ogen van de draak/roofvogel ontsnappen.

9 gedachtes over “Poortwachters 70

  1. Het wekte mijn nieuwgierigheid en ik zocht een en ander op… Zou het de aartsengel Michael op de draak voorstellen? De legende over de aartsengel die de duivel uit de hemel joeg. Wanneer boze geesten een draak maken en daarmee naar de hemel gaan, lukt het Michaël de draak te verjagen en daarmee de boze geesten uit de hemel te weren.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s