Levende have

Een paar maanden geleden kwam ik op een feestje een oud-collega tegen. Een gezellig weerzien leidde ertoe, dat ter sprake kwam, dat wij vaker oppassen op huizen en wat er zo bij hoort. M. liet zich ontvallen, dat het voor hen moeilijk is om op vakantie te gaan. Ze wonen schitterend, hebben een prachtige tuin en iets wat je wel een veestapel kunt noemen. Binnen no time hadden we er weer een oppas-adres bij en zorgen wij nu voor deze toch wel bijzondere veestapel. Katten zaten al vaker in het pakket. Dit is Mo.

Met kippen hebben we ook al meer te maken gehad. Deze twee Wyandottes zijn dan ook een makkie.

Verderop in de tuin zit de gans. Hij is al oud en woont hier al zijn hele leven. Maar plezierig is het niet om hem te verzorgen. De stok staat klaar, maar ik heb gemerkt, dat zijn agressieve manier van doen, meer angst is. Al blazend loopt hij gewoon weg en laat je de ruimte om hem zijn voer te geven. Misschien is het wel een ‘zij’trouwens.

Tot slot lopen er 13 schapen in de wei rondom de tuin. Gelukkig geeft een buurman ze te eten. Ons is gevraagd om ze elke dag te tellen. Dat kunnen wij wel.

12 gedachtes over “Levende have

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s