Zutphen in zwart -wit

Tijdens onze LF wandelingen was Zutphen regelmatig een tussendoor station. We liepen dan even de stad in om te eten of om wachttijd op te vullen en dat was het dan. Vandaar dat we zin hadden om weer eens wat langer in Zutphen te zijn. Het is een oude Hanzestad en die historie straalt ervan af.

De straatjes in het oude centrum zijn allemaal even mooi. Hofjes en pleinen stralen warmte en gezelligheid uit, zelfs op deze sombere najaarsdag.

In Zutphen proef ik altijd veel ondernemingszin, hetzij kunstzinnig, hetzij spiritueel. Nu viel me op, dat er veel met teksten gewerkt wordt. Door de stad heen kun je overal spreuken lezen, mooi vormgegeven op muren en huizen.

Sinds een paar jaar heeft mijn fotografiedocente zich gevestigd in een heel oud straatje. Vanuit Amsterdam waagde ze de sprong naar het fotogenieke Zutphen. We wandelden door ‘haar’ straat en ik kan haar keuze voor deze plek heel goed begrijpen. Zo leuk om te zien hoe ze een historisch pand in zo’n oud straatje nu gebruikt als fotostudio en om les te geven.

11 gedachtes over “Zutphen in zwart -wit

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s