Vogelhut Ilperveld

Het begon te kriebelen, toen ik gisteren eindelijk weer eens blauw aan de lucht zag. Ik bedacht, dat ik wel eens even naar de vogelhut kon fietsen. Die staat achter het bezoekerscentrum van Landschap Noord Holland, middenin het natuurgebied het Ilperveld. Eerst moet ik dan het Noord-Hollands Kanaal oversteken met het pontveer bij ons dorp. Ik fietste met een flinke zij-tegenwind langs het kanaal. Dat was wel enigszins een misrekening, want ik had niet in de gaten dat het nog zò stormde. Maar bij het bezoekerscentrum liep ik het veld in over een goed aangelegd pad. Daar was de fietsinspanning algauw weer vergeten. Heerlijk die lucht en ruimte.

Jammer genoeg hadden de vogels wèl door, dat er nog een halve storm stond, dus was er vanuit de hut geen vogel te bekennen, behalve dan een groep eenden, die lekker luw uit de wind lagen.

Fotomaatje P kwam nog even langs. In de hut, uit de wind praatten we gezellig bij. Op de terugweg naar auto en fiets maakten we nog wat foto’s van het landschap.

In de verte mijn eigen dorpje

Watermolen, typisch voor de drassige natuurgebieden hier

Een heuse plaggenhut is onderdeel van de natuureducatie, die vanuit het centrum gegeven wordt.

Links het bezoekerscentrum en rechts achter de boom het kerkje van Watergang.

We hebben dan wel geen vogel gezien, maar wel prachtige wolkenluchten en door af en toe de zon te vangen, kwam ons mooie landschap weer goed tot zijn recht.

7 gedachtes over “Vogelhut Ilperveld

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s