Planken

De sportschool is dicht. Dan ‘planken’ we toch zo! Dat moet deze man gedacht hebben, die we zagen tijdens onze wandeling.

Ik zocht naar een woordomschrijving, omdat ik me afvraag of planken wel een officieel werkwoord is. Tot mijn stomme verbazing zie ik, weliswaar niet in de van Dale maar wel al googelend dat één van de betekenissen van planken = op een vreemde plaats gaan liggen als een plank en je dan op de foto laten zetten.

Ik plank trouwens ook wel eens, tijdens de yoga-les. Daar ken ik het woord ook van, want de plank is een officiële yogahouding. Het is een goede manier om even heel je lichaam te activeren door te gaan liggen als een plank. Met een stopwatch erbij kun je je uithoudingsvermogen opvoeren en klaar ben je weer met je lichaamsbeweging. Ik doe dat dus óf bij yoga (nu even niet) óf thuis ( té weinig). Ik was nog niet op het idee gekomen om het lekker buiten op de picknicktafel te doen.

16 gedachtes over “Planken

 1. Hij (en jij) liever dan ik, ik vind het een vreselijke oefening. Geef mij maar een springtouw als er gebeuld moet worden. Maar hij heeft een koptelefoon op, misschien helpt dat. Met een powermuziekje. Of met een lieve stem die zegt: houd vol, je kan het, nog even….

  Geliked door 1 persoon

 2. Door artrose kan ik niet op tenen, polsen en zelf handen staan. Gistern hoorde ik dat je ook iets dergelijks staand kan doen, door op de rand van tafel je handen te zetten en dan voeten steeds verder van tafel lopen

  Geliked door 1 persoon

   1. die was ik nog vergeten in het rijtje aangetaste gewrichten. Mag ze allemaal niet teveel belasten, al 2 nieuwe knieen en pen in voet. Doe wel oefeningen om spieren rondom gewrichten te onderhouden

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s