Tegenstelling: samen – alleen

Wekelijks doe ik mee aan een foto-uitdaging. Deze week greep ik de corona-tijd aan, waarin alle kinderen thuis met hun schoolwerk bezig zijn. Menig kind zal het gezellig vinden zo een op een met je ouders, maar op een gegeven moment gaan ze toch ook hun vriendjes en klasgenootjes missen. Ik neem mijn petje af voor al die ouders, die hun eigen werk moeten combineren met het begeleiden van hun kinderen.

Ik maak momenteel een fotoserie van mensen thuis, achter de ramen. Daarover later meer. Bij mijn bezoek aan dit gezin hoorde ik dat het meisje, door haar ervaringen haar beroepskeuze opeens helder heeft: ze wordt later juf!

Klik hier voor meer uitwerkingen van deze tegenstelling.

13 gedachtes over “Tegenstelling: samen – alleen

  1. Ik vind het jammer dat dit op deze manier moet. Maar dat lukt niet overal. Ik hoorde al over schrijnende gevallen waar thuis niets voor de kinderen was, maar op plaatsen waar de school niet eens contact had met alle kinderen.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s