Oud blijft mooi

Ik heb een speciale band met Huis Ilpenstein. Dat was in de 17e eeuw een buitenhuis van de beroemde Frans Banninck Cock, de zwarte figuur middenvoor op de Nachtwacht van Rembrandt. Het huis is er niet meer, alleen nog een boerderij op die plek. Op Paasmorgen lag alles er daar zo mooi en vredig bij in het ochtendlicht. De boomgaard in bloei

en mijn hart maakte een sprongetje toen ik zag, dat de bewoners van de boerderij, die in de volksmond ’t Hof heet, hun toegangspoort prachtig hadden beschilderd met de volledige naam: ’t Hof Ilpensteyn compleet met wapenschild. Dat maakt het hoekje daar net buiten ons dorp nog eens fotogenieker.

Dat vond de boer ook, die stond te genieten van de zon en zijn lammetjes, die hij net had gevoerd.

Dan kom ik terug bij de tekening van Huis Ilpenstein

en bij de voorgevel van ons huis met de naam Ilpenstein.

Die tegeltjes in de gevel komen van ons oude huis, dat inmiddels afgebroken is, maar ooit waren in dat pand de stallen van slot Ilpenstein gevestigd. Nu herinnert alleen de voorgevel nog aan dit oude pand en de contouren van ons appartementencomplex. Op mijn blog heb ik er al hele series aan gewijd. Onder de categorie Van oud naar nieuw, dat je kunt vinden als je de streepjes rechtsboven aanklikt, kun je het hele proces van afbraak en opbouw lezen. Meer recent schreef ik een serie over Lijntjes met Ilpenstein. Kijk hier, voor de echte liefhebbers!

15 gedachtes over “Oud blijft mooi

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s