Dodenherdenking

Vandaag maken we ons op voor de jaarlijkse dodenherdenking. In ons dorp wordt die altijd in ons park gehouden. Er is dan een spreker, bij toerbeurt van de een of andere kerkelijke organisatie, muzikale ondersteuning van onze fanfare i.s.m. ons koor. Zo gaat het er dit jaar niet uitzien, want het hele gebeuren is afgelast. Toch heeft men gemeend het moment niet zomaar voorbij te laten gaan. De beheerder van ons Dorpshuis heeft een geluidsband opgenomen met twee minuten stilte, twee trompettisten die de last post blazen en een selecte afvaardiging van de fanfare. Helaas was het té kort dag voor ons koor om mee te kunnen werken, want alles moet op afstand.

Overal in het land vind je herdenkingsmonumenten. Deze foto van neergestort vliegtuig staat bij Harderwijk en is het monument voor alle omgekomen vliegers op het IJsselmeer.

Ook zonder samenkomsten staan we vanavond stil bij de doden uit de oorlog. Jullie toch ook?

12 gedachtes over “Dodenherdenking

 1. Ja ook als je onderweg bent. Ik reeds eens rond die tijd van mijn ouders naar huis en ging op een parkeerplaats ruim voor 8 uur al vast staan. Het is dan bijna ontroerend te zien hoe snel zo’n plek zich dan vult met auto’s. Maar ook heel veel auto’s die voorbij raasden

  Geliked door 1 persoon

 2. Zeker in deze tijd is het pijnlijk duidelijk dat we voorzichtig moeten zijn, de vrijheid die we hebben is maar een wankele vrijheid. Laten we vooral de mensen gedenken die daarvoor hun leven hebben gelaten.

  Geliked door 1 persoon

 3. Natuurlijk herdenken wij, met vandaag de vlag halfstok. Vanavond geen wandeling naar het monument in het park. Voor het eerst sinds jaren weer eens voor de televisie. Zal raar zijn een lege Dam, maar misschien ook wel extra indrukwekkend.

  Geliked door 1 persoon

 4. Ha Sjanne,

  en of ik er bij stil sta.
  Het is me met de paplepel ingegeven.
  Er was diepe rouw in ons gezin.
  En nog wel eigenlijk.

  Vanavond voor het eerst is alles anders dan anders.
  Ik denk er over om een paar vriendinnen op te trommelen om samen te beleven…

  Groetjes van Marlou

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s