Eilandspolder

We waren weer toe aan een stevige wandeling. De auto parkeerden we op een parkeerplaats net buiten De Rijp. Over de brug liepen we de Rechtestraat in,

maar na een paar meter sloegen we al af om langs de ringvaart te blijven lopen van de Beemster en Eilandspolder. Het is hier hetzelfde soort landschap als bij ons, veel sloten, weilanden en vogels.

Maar hier zijn alleen veel meer molens in het landschap te zien.

Het indrukwekkendst is de molenrij bij Schermerhorn, net buiten de polder.

De dijken waren prachtig begroeid met margrieten, boterbloemen irissen , klaprozen en zuring. Ik noemde bloemen, die ik ken, maar er staat een nog veel rijkere schakering aan planten. Prachtig.

In de dorpen en stadjes rondom de Eilandspolder vind je overal sporen van een rijk verleden. Groot Schermer en Graft zijn kleine dorpjes met prachtige 17e eeuwse stadhuizen, die daar nu niet meer voor gebruikt worden, maar wel iets van de rijke historie van de streek prijsgeven.

Uiteindelijk hadden we de ronde gelopen en kwamen aan de andere kant De Rijp weer binnen. Ook daar staat nog zo’n schitterend stadhuis

naast een heleboel andere pracht en praal.

Het was een heerlijke wandeling, die we ook al eens in andere richting, in ander jaargetijde in 2015 liepen. Kijk maar hier.

8 gedachtes over “Eilandspolder

  1. Haha, hele fout die rij molens op foto vier. Als je molens op de foto zet moeten ze met de wieken naar je toe staan heb ik deze week geleerd… Niet dat ik me er iets van aantrek. Ik vind het prima zo.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s