De Blokken, ’t Twiske

Over de fietsroute naar ’t Twiske, die normaal 20 minuten tijd kost, deed ik nu 3 kwartier. Mijn nieuwe camera Sony RX10 IV was mee en ik leefde me helemaal uit op planten en vogels langs de kant van de weg. Ik zocht de rietorchis en heb hem gevonden.

Verder kon ik nu zelfs van flinke afstand de rietzanger wat scherper krijgen. Het duikspel van een visdiefje op jacht leverde slechts één iets scherpere foto op, maar was zo leuk om te zien.

In ’t Twiske liep ik een gebied in dat De Blokken heet. Het is er boomrijk, afgewisseld met wat open stukken, die nu helemaal vol staan met boterbloemen.

Een paar vlinders gespot, de kleine vos en een koolwitje.

Het lukte me nog niet om de fragiele blauwe waterjuffers in mijn lens te vangen, maar deze dikke libelle had ik wel. Hij bleef lang stil zitten, altijd handig, zeker voor iemand, die de knoppen nog niet automatisch kan vinden. Op de terugweg gaf de plek waar het pontje aanmeert nog een toegift.

12 gedachtes over “De Blokken, ’t Twiske

 1. Hi Sjanne,

  We gaan de Blokken nog een keer samen doen. Ik was er gistermiddag, alleen was de zon te fel. Dus als we in de ochtend afspreken kunnen we lekker gaan oefenen. Kan je woensdagochtend? Ik app je ook nog even.

  Met hartelijke groet,

  Pauli van Oort

  >

  Like

 2. Prachtig allemaal! Je kunt al goed overweg met je nieuwe toestel! En bloemetjes en beestjes zijn wel favoriet bij mij hoor,!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s