Tegenstelling: wel – niet

In Amsterdam en Rotterdam zijn mondkapjes vanaf vandaag op sommige toeristische plekken verplicht. In de rest van het land gaat de discussie nog even door over het wel of niet dragen van mondkapjes. Ondanks dat vorige week die verplichting nog niet gold , zag ik toch, toen ik daar was, dat ze in Amsterdam àl meer gedragen werden en niet alleen in het openbaar vervoer. Op het Waterlooplein en andere straten waar veel toeristen komen, begon het al een gewoon straatbeeld te worden.

Hier kun je andere voorbeelden zien van deze tegenstelling.

11 gedachtes over “Tegenstelling: wel – niet

 1. Ik ben het al gewoon om ze te dragen. Ik kocht er ook een paar met een leuk motief. Als ik over de grens rij voor de mantelzorg van mijn moeder, zie je 90% van de mensen langs straat met mondkapje lopen. Een fijn gezicht is het niet, letterlijk en figuurlijk, maar een mens moet wat…

  Geliked door 2 people

 2. Hier in Rotterdam zag ik ze ook al steeds meer op straat. Op plekken waar je goed afstand kan houden, lijkt het me wat overdreven, maar op drukke plekken begrijp ik het wel, zeker nu de besmettingen in Rotterdam zo zojn toegenomen. Die plekken ga ik nu nog meer mijden, omdat ik liever geen masker draadg.

  Desondanks zijn er nog steeds plekken waar het veel drukker is, maar waar een mondmasker niet verplicht is. Soms zitten mensen bekant bij elkaar op schoot. Het blijft meten met verschillende maten.

  Geliked door 1 persoon

 3. Ik zie je foto’s maar herken het niet. Wij komen nu alleen maar in een grote supermarkt op een industrieterrein en daar zie je eigenlijk alleen die witte doekjes. In een stad komen wij niet en in ons gehucht draagt niemand een mondkapje. Waarom zou je ook, we blijven op afstand van elkaar en als het druk is in het dorp praat ik over vijftien mensen, haha.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s