6 woordverhaal: Mot

Wat mot dat daar, weg wezen!

Dit zou zo maar de tekst bij dit beeld kunnen zijn, maar er zit een heel ander idee achter. Dit kunstwerk staat op de dijk bij Culemborg, daar neergezet ter herinnering aan de hoge waterstand in 1995. Een kwart miljoen mensen in het rivierengebied, ook mensen uit Culemborg, moesten evacueren. Men werd zich weer bewust van de kwetsbaarheid van ons Nederlandse waterlandje. De dijk moest verbeterd worden en natuur ontwikkeld. Hier wordt met de schop het werk aan de dijk gesymboliseerd. De vrouw met kind en paraplu staan symbool voor bescherming tegen het water. De vogel verwijst naar de nieuwe natuur.

Beeldend kunstenaar Dick Matze is de maker van dit kunstwerk in het Waterschap Rivierenland.

Meer 6 woordverhalen lezen? Kijk hier. Vanaf nu heten ze 6WM1B, wat zoveel betekent als 6 woorden met één beeld

10 gedachtes over “6 woordverhaal: Mot

  1. Ik was inderdaad vergeten wie de maker is maar ik ken dit beeld wel en de stad (of is het een dorp) Culemborg ook… wat leuk het zo terug te zien ! Je roept fijne herinneringen op, dank je wel daarvoor.

    En ja je tekst sluit wel heel mooi aan op wat het zou kunnen verwoorden… zo zie je maar weer, ‘beauty is in the eye of the beholder’ geldt ook voor interpretatie van wat dat oog ziet 😉

    Dank je wel

    Like

  2. Ik hou wel van dit soort kunst. Mooi symbool. Ik herinner me dat we gevraagd zijn om oudere Culemborgers tijdelijk te huisvestten in het verzorgingshuis waar ik werkte. Gelukkig voor de Culemborgers bleek dat uiteindelijk niet nodig.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s