Spooky

Het typisch Amerikaanse Halloween zet in ons land niet echt door, hoewel het fenomeen wel groeiende is. Hier en daar wordt wel eens een poging gedaan om een grote verkleedpartij met enge heksen en geraamtes te houden. Het zit niet echt in onze traditie en dit jaar werd bovendien alles wat er zo georganiseerd wordt, ook nog eens afgelast wegens corona. Ieder zijn ding hoor, maar ik dacht stiekem, lekker rustig. Maar blijkbaar had ik zo’n gedachte niet mogen hebben want er gebeurde rare dingen vannacht rondom ons huis.

Ik weet niet wat ik zag, want het was zo weer weg

En ook op straat was het niet helemaal pluis.

Wat was dit? Halloween tegen wil en dank?

Maar gelukkig keerde de rust weer en stond de maan mooi vol aan de hemel, alsof er niets aan de hand was geweest.

17 gedachtes over “Spooky

 1. Hier zijn ze één keer op een avond laat komen aanbellen, ze waren geen kind meer, ik schat iets van een 18 jaar. Wat mij tegenstak was die uitgestoken hand en de halve eis voor geld. Ik heb hen gezegd dat ik niet veramerikaniseerd was en dat ze wel een snoepje konden krijgen als ze nievejorkezoete of driekoningen kwamen zingen.

  Ik lag ook op vinkenslag voor de maan, maar het regende hier.

  Geliked door 1 persoon

 2. Wat een leuk verhaal en spookachtige ☠👻foto’s.
  Mooi gedaan.

  Voor het fotograferen van een Halloweenavond zou je een keer naar het Openluchtmuseum in Enkhuizen kunnen gaan.
  Ik was daar een keer met mijn kleinzoon en wij werden verrast. Het was heel leuk, uitgebreid, gezellig, optredens, muziek en griezelig…

  Geliked door 1 persoon

 3. Wow superleuk gedaan Jeanne!

  Op zo 1 nov. 2020 om 08:47 schreef Sjannesblog

  > Jeanne van Sjannesblog posted: ” Het typisch Amerikaanse Halloween zet in > ons land niet echt door, hoewel het fenomeen wel groeiende is. Hier en daar > wordt wel eens een poging gedaan om een grote verkleedpartij met enge > heksen en geraamtes te houden. Het zit niet echt in onze traditie ” >

  Geliked door 1 persoon

 4. Dank. De reacties zijn ook leuk. We beginnen er hier langzaam in te groeien. Zo vond ik het erg jammer dat ik gisteren op Facebook voor de achtergrond van m’n bericht geen pompoenen kreeg aangeboden.
  In de internationale groep van kunstliefhebbers waar ik deel van uitmaak kwamen wel aardig wat toepasselijke kunstwerken voorbij.

  Like

 5. Inderdaad spooky foto’s! En wat heb je de blauwe maan mooi getroffen.
  Bij mij stonden gisteren vier hele enge kinderen voor de deur. Ze zagen eruit als een tovenaar, een heks, een zombie en een skelet. Een van hen is de dochter van een vriendin die hier vlakbij woont. Er was natuurlijk geen optocht, maar ze hebben op drie adressen snoep gehaald, zodat ze toch een soort mini-feestje hadden.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s