IJstesters

Er is veel gedoe over ijsdikte en schaatsen. Kunnen we het ijs op deze winter? De Elfstedentocht is afgeblazen, maar dat is corona-technisch. Het ziet ernaar uit dat het ijs later in de week wel dik genoeg zal zijn. Vandaag zag ik, dat het ijs overal al druk getest werd. Door eenden

zwanen

ganzen

waarvan er ook nog wel een stel aarzelt om het ijs op te gaan.

Duidelijk is dat het ijs voor hen al sterk genoeg is. Mensen wagen zich er nog niet op. Er zijn ook nog teveel wakken door de wind en bovendien is het ijs door diezelfde stormwind van afgelopen weekend nogal rommelig en hobbelig dichtgevroren.

De bruine kleur van het ijs is dit jaar ook apart. Voordat er ijs lag waren veel sloten ook al bruin, dus het zal wel met de ondergrond te maken hebben. Maar met deze bruine kleurtinten toont het niet als een mooie gladde ijsspiegel.

Dus hoe dat schaatsen zal gaan?

14 gedachtes over “IJstesters

 1. Vooral mooi de bovenste foto.

  De watervogels hebben het moeilijk, mooi gefotografeerd.

  Ik liep hier gisteren ook met mijn camera langs de Purmerring. Het is merkwaardig bruin en ook hobbelig. Het lijkt er zeker op dat door de storm het water in beweging kwam en grondwater los kwam.
  Op de tv zag ik wel mooi wit ijs.
  Andere jaren met vorst schaatsten we hier 25 km rond. Het zal vast in het weekend kunnen, er komen koude nachten.
  Maar dan valt de dooi in en blijft ijs vast nog een paar dagen goed om te schaatsen, dan is het daarna ook snel weer voorbij.
  Dus maar van genieten!

  Geliked door 1 persoon

 2. Prachtig die beesten hè. Nee ik denk ook niet dat het een echte schaatsperiode wordt, dat hoeft voor mij ook niet, ik vind het alweer mooi geweest, maar ik gun het anderen wel even.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s