Boodschappen doen

De provisiekast begint toch wel leeg te raken en we besloten om lopend naar de winkel te gaan. Dat is zo’n 3,5 kilometer verderop in Purmerend. Ieder met een lege rugzak op de rug vertrokken we. Bij de brug over de Purmerring even genieten van de aanblik van ons dorp met ijs

De andere kant op werd geschaatst.

We gingen niet rechtstreeks naar de winkel, maar maakten een omtrekkende beweging via de onverharde dijk langs de ring. Daar konden we nu, met vorst in de grond goed lopen.

We genoten van de mooie vergezichten en daalden toen af om de weg langs de rietlanden te vervolgen.

De kleur van het riet in de zon is zo mooi.

Door het bos en langs de stadsrand kwamen we in het park vlak bij het winkelcentrum. Ik wachtte in het park, terwijl manlief de boodschappen deed.

We verdeelden de buit over de twee rugzakken en de terugweg kon beginnen. Dit keer namen we de verharde weg. Je bent toch iets sneller uit evenwicht met een gewicht op je rug. Het was vrij rustig op het fietspad, dus het werd ook een heerlijke terugtocht. Hier zaten veel eenden in het land

Een paar nijlganzen en de rest waren grauwe ganzen

en ik waagde me zelfs even op het ijs van de Purmerringvaart. Als er ijs ligt moet je er toch ook opgestaan hebben, ook al is het zonder schaatsen.

Nog even een ansichtkaart-plaatje en we waren thuis.

Goed voor 9 kilometer.

20 gedachtes over “Boodschappen doen

 1. Kijk, dat noem ik nou nog eens boodschappen doen. Gewoon een stukkie lopen, heerlijk! Voor een paar kleine boodschappen loop ik tegenwoordig ook liever, maar mijn rug verdraagt nog geen zwaardere rugzak dus dan ben je toch aangewezen op de fiets of de auto. Geniet nog van een mooi winterweekend, Jeanne!

  Geliked door 1 persoon

 2. Ja, dat is een goede manier van boodschappen doen terwijl je mooie foto’s kon maken. Hier zijn de boodschappen al binnen voor een dag of vier dus we trekken straks de polder maar weer in. Veel te mooi om nu binnen te blijven,

  Geliked door 1 persoon

 3. NOu moe… geen idee waar ik het vandaan haal noch hoe ik erbij kom maar op de één of andere manier ontdek ik nu dat jij in het Noord Hollandse woont én dus niet ergens in het Limburgse zoals ik altijd ‘meende te weten’ ….. ehhhhhh mie-is-van-ut-padje-af-gegleden-sekurs..

  Jullie hebben de buiten weer binnen… op de rug maar liefst ook nog eens meegesleept, vergezeld van prachtige beelden onderweg en die weer vastgelegd… en met het zonnetje en in de vorst, nog gezond ook.

  Fijn weekend

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s