Postbode

Toen onze zeer geliefde postbode ermee stopte, werd dat erg als een gemis ervaren. Het was ondertussen een vertrouwd straatbeeld geworden, dat de postbode met zijn hond in een aanhangwagentje de post rondbracht. Bovendien werd de post altijd picobello bezorgd en had de man ook nog tijd voor een vriendelijk woord of een praatje. Als pré had hij bovendien, dat hij inwoner van ons dorp is en daardoor natuurlijk al veel meer mensen kent.

Toen hij stopte voelde dat dus als een aderlating. Hoe gaat een nieuwe postbode dat aanpakken? Gedeeltes van ons dorp zijn geen recht toe recht aan straten met overzichtelijke voordeuren en dito brievenbussen. Zo’n postbode krijgt te maken met de ondoorgrondelijke krochten van straatjes en steegjes met voordeuren verstopt  achter poorten en wie weet wat meer.

Niemand zei het hardop, maar ik weet zeker, dat er vreemd is aangekeken tegen de verschijning van de nieuwe postbode.

Natuurlijk had hij inwerktijd nodig, maar nu zijn we ongeveer 4 maanden verder en wordt hij al omarmd in ons dorp. Hij is de vriendelijkheid zelve. En wat schetst mijn verbazing? Op mijn verjaardag, vorige week, bezorgde hij eerst een stapeltje verjaardagpost, waarvoor dank, iedereen. Een uurtje later viel er nog een kaartje in de bus.

Hoe aardig is dit?

9 gedachtes over “Postbode

  1. Wat een originele postbode was dat zeg…. op toer met zijn hond achteraan in de kar. Dat zal bij veel mensen als een leuke attractie ervaren zijn. Wel jammer dat de man er mee gestopt is maar ik ben er zeker van zijn vervanger ook extra kleur in jullie leven gaat brengen 🙂

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s