Langs de Maas

Eindelijk zouden we weer eens een etappe van het Pieterpad gaan doen. Vanuit ons vakantieadres beter bereikbaar, dan vanaf thuis. Maar dan moet de trein, die ons een stukje op weg moest helpen wel rijden en dat deed hij nu net even niet. Dus toen moest er even geschakeld worden, want je kunt natuurlijk overal wandelen. En zo kwam het, dat we ons vandaag niet naar het noorden, maar naar het zuiden verplaatsten. Eerst staken we de Maas over via de oude spoorbrug.

We vonden bij de VVV van Venlo een kaartje met precies de informatie, die we zochten. Even een kopje koffie midden in het centrum van Venlo en we konden op pad.

Het was nog vroeg, maar toch al best warm, dus aan de waterkant hoopten we wat koeler te lopen. Dit keer liepen we onder de oude spoorbrug en de gewone brug door.

Het eerste stuk zou nog wel flink verstedelijkt gebied zijn, maar het leuke was, dat we overal onverhard konden lopen, heel dicht bij de Maas. Prachtig hoe alles overal in bloei staat.

Ik kwam ogen en oren te kort voor de vogels, die er zaten. Ik spotte een ?, putter, kneu en een roodborsttapuit.

We waren al voorbij Tegelen gelopen en zagen Kloosterdorp Steyl liggen. Het missiemuseum was dicht, maar het was evengoed interessant om al die enorme kloostercomplexen eens van dichtbij te bekijken. De zogenaamde ‘aanbiddingskapel’ was wel open. Daar werd binnen door de zusters, die daar wonen prachtig gezongen. Wij rustten even uit in de koele ruimte van de kapel onder het genot van de serene klanken.

Vroeger stonden er in dit gebied een stuk of 5 tegelfabrieken. Nu zijn er nog een paar schoorstenen te zien. Het is een vreemde combinatie daar van fabrieksgebouwen met kloostergebouwen.

Er stond een giga huis, opvallend van stijl en kleur. Het blijkt het vroegere huis van de directeur van een van de steenfabrieken te zijn geweest, opgebouwd uit steen van zijn eigen bedrijf.

Met de veerpont staken we de Maas over richting Baarlo.

Dat zou voor vandaag het verste punt zijn langs de Maas.

Het kleine dorp noemt zich kasteeldorp, vanwege de vier kastelen, die het rijk is. Wij zagen er maar één. Dit is het kasteel, waar ik vroeger nog eens op kamp was met de verkennerij. De ramen staan boven open van wat vroeger onze slaapzaal was. Leuk om dit weer terug te zien.

Deze bank gaf ons een goede raad.

We rustten uit, waren één en al bewondering en genoten uit volle teugen.

20 gedachtes over “Langs de Maas

  1. Ik moet heel goed kijken want ik heb heeeeeel lang geleden in Venlo gewoond aan de Tegelseweg. En we lieten de hond uit aan de Maas. Ik geloof dat dat stuk nu bebouwd is. Leuk, om te zien!

    Geliked door 1 persoon

  2. Ja een paar jaar geleden zijn wij ook een week in de buurt van Venlo geweest en hebben we ook gefietst en gelopen langs de Maas. De steenfabrieken herken ik wel en ook dat malle grote huis.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s