Sentimental journey 3

Het is al wel bekend, dat ik een fan ben van de luisterliedjes van Rowwen Hèze. Het is altijd mooi om de liefde voor hun land terug te horen in hun muziek. De meeste bandleden zijn dan ook honkvast en wonen nog steeds in hun geboortestreek en dat is in of vlak rondom America. Plaatsnamen als Kronenberg en de Zwarte Plak, Zaerum en America wilde ik met eigen ogen zien om te begrijpen, waar die liefde vandaan komt. Toevallig staat het fietsgebied op de hoes van deze cd.

Ik heb het nu gezien en begrijp er nog steeds niks van, want ik vind het nou niet bepaald de mooiste streek van Nederland. Het land is saai, agrarisch met veel mais. De Zwarte Plak is zo’n intrigerende naam, ik heb het gemist. Geen foto gemaakt, terwijl we er volgens de kaart doorheen zijn gefietst. Dit was nog een leuk stukje.

Kronenberg is een dorpje met vooral een opvallende kerk.

Zaerum is Limburgs voor Sevenum. Dat had een gezellig pleintje

en het beeldje voor de kerk over hun schutterij was wel grappig.

De begeleidende tekst in de streektaal, waarin Rowwen Hèze ook zingt.

America had een station en een café daarbij. Daar gaan wat liedjes over. Helaas er is weinig tot niks meer van over. Maar de muziek blijft leuk!

Toevallig doe ik mee aan een fotochallenge, die deze week elke dag een ver land of een werelddeel als onderwerp heeft. De moeilijkheidsgraad zit hem erin, dat er geen foto’s geplaatst mogen worden, die gemaakt zijn in die landen zelf. Je moet in Nederland iets vinden, wat past bij het thema. Het pakt zo ontzettend leuk uit. De mensen waren eerst op het verkeerde been gezet, vooral degenen, die veel en ver gereisd hebben. Toen ik het landenlijstje zag, was ik ook meteen ontmoedigd. Ik ben nog nooit buiten Europa geweest, dus meer dan de helft van de opdrachten zou afvallen voor mij. Ik voelde me net als kinderen vroeger in de klas, die niet ver weg op vakantie geweest waren, als er na de vakantie verteld moest worden over waar je was geweest. Alsof je thuis of in de buurt niet een heerlijke vakantie kunt hebben.

Maar gelukkig was de bedoeling van de opdracht een andere. Dus ik fietste op mijn vakantieadres even naar America et voilà, foto klaar!

11 gedachtes over “Sentimental journey 3

  1. Leuke opdracht! In Drenthe ligt Engeland (vlakbij Ruinen), Oost-Indie (ten westen van Roden) en ten zuiden daarvan ligt Amerika. Mocht je ooit een opdracht krijgen om 3 landen in korte tijd te gaan bezoeken, weet je waar je moet zijn 😀

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s