Den Bosch in zwart-wit

Ik was in Den Bosch de vorige week. Naast het museumbezoek keek ik in de stad rond. Voor de verandering laat ik een reportage zien in zwart – wit.

Het fototoestel kwam meteen uit de tas bij het uit-de-trein-stappen, want de perrons van het station met de oude stalen constructie vind ik één van de mooiste van ons land.

In de stad liep ik langs bakker Jan de Groot. Het is echt een begrip daar, maar ook bij mij is de winkel bekend om zijn Bossche bollen. Zowel op de heenweg ’s morgens als op de terugweg in de namiddag stond er een rij op de stoep. Dan moeten die bollen wel lekker zijn.

Op de Markt had ik afgesproken. Omdat ik nog te vroeg was kon ik even alles bekijken. De gezelligheid van de terrassen, hoewel de hekken ontsieren

de devootheid van Maria in een soort duiventil

en de drukte van studenten, die de Markt als vertrekpunt hadden van de een of andere kennismakingstocht .

Het plein bij de basiliek van St. Jan heeft weer een heel andere sfeer.

maar de gezelligheid spat eraf. Zeker als de zon gaat schijnen en dat gebeurde gelukkig!

14 gedachtes over “Den Bosch in zwart-wit

 1. Den Bosch staat ook nog op mijn verlanglijstje om eens te bezoeken, zeker als het zo’n mooi oud station heeft. Maar ja, het hoeft niet allemaal dit jaar al natuurlijk. De bollen laat ik er rustig liggen , ondingen om te eten , ik haal dan liever een slagroomwafel want die wafels zijn een stuk lekkerder dan het omhulsel van de Bossche bol.

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik vind het mooi in Zwart wit, maar dat komt ook wel omdat ik Den Bosch goed ken. In de rij staan bij Jan de Groot hoeft helemaal niet hoor, bij hotel Central op de markt kun je ze zo bij de koffie bestellen.😋😋

  Geliked door 1 persoon

 3. Op de Parade bij de St.jan zaten we gisteren ook. Even pauzeren, halfweg, op onze fietstocht naar mijn broer in Loon op zand.
  Inderdaad een mooi station, leent zich zeker goed voor zwart/wit fotografie.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s