Boegbeeld

Bijna vanaf het begin van mijn werkzame leven, zo’n 47 jaar geleden, kende ik hem. Hij zag potentie in mij en haalde mij naar zijn school. Ik vond hem heel inspirerend. Samen met hem was ik betrokken bij het opzetten van een nieuwe school. Mooie ideeën over goed onderwijs konden we daar in praktijk brengen. We hadden alle vrijheid in de jaren 70. Een prachttijd! Hij bracht me de liefde voor Texel en de zee bij en leerde me vogelsoorten te onderscheiden, zoals hij met zijn enthousiasme dat ook op heel veel kinderen heeft over gebracht. De fijne collega is altijd een goede vriend gebleven.

Helaas maakten we ook van dichtbij zijn aftakeling mee. Daar was Alzheimer debet aan. Het was schrijnend om te zien, hoe de echte mens langzaam aan het verdwijnen was. Voor ons erg, voor zijn naasten verschrikkelijk en voor hem zelf………. was het genoeg.

Vaarwel!

19 gedachtes over “Boegbeeld

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s