Over de rand 32

Op de terugweg van onze koorreis deden we Thorn nog even aan. We keken samen met de stadsgids over de rand van de brug naar de oude wasplaats, die je daar nog steeds kunt zien. De stenen laten een passend mozaïek zien.

Dit soort mozaïeken vind je door het hele oude gedeelte van Thorn. Het ziet eruit als een soort stoepmat vóór de deuren van de huizen. De steentjes zijn ingelegd in de vorm van beroepen, die achter de voordeuren werden uitgevoerd. Een kleine selectie, die ik zag.

12 gedachtes over “Over de rand 32

  1. Nou zeg! Je was vandaag op een steenworp afstand! THORN, het stadje van mijn vaderen. Hoe vaak zag je er de naam ‘Tonnaer’ op de deuren staan? Al met al echter heb ik vandaag van jou weer wat over mijn bakermat geleerd. Dat van die stenen deurmatten wist ik niet eens….

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s