Tegenstelling: treffer – misser

Mijn man en ik wandelden door Hoorn en het oog van de man valt op een bak vol uitverkoop-schoenen. En wat een tref. Hij ziet er een paar wandelschoenen tussen liggen in zijn maat met het goede merk en model, die hij graag draagt. Waarschijnlijk een oud model, maar zo modebewust zijn we niet. Als ze maar goed zitten. De koop is gauw gesloten.

We besloten een wandeling te maken en daarbij de nieuwe schoenen in te lopen. Op nog geen honderd meter vanaf ons huis zie ik elke keer iets zwarts opspringen achter de man’s voeten. En opeens realiseren wij ons wat daar gebeurt. Bij elke stap brokkelt de lijmlaag of tussenlaag of wat het ook is af. Al gauw begint de onderkant los te flapperen. We draaien om, maar voordat we ons huis hebben bereikt, heeft de zool al helemaal los gelaten. Het gezegde goedkoop is duurkoop is maar weer eens bewezen.

Het is ons wel bekend, lees hier maar, dat schoenen, die lang niet gebruikt zijn, uitdrogingverschijnselen hebben, maar dat een winkel zulke schoenen, dan te koop aanbiedt, zou toch niet mogen, hoewel je het natuurlijk niet ziet aan de buitenkant. Nu achteraf kwamen we tot de ontdekking, dat er op 13 september j.l. een radar-uitzending is geweest over dit item. Kijk hier maar.

Nu maar hopen dat we ons geld terug krijgen.

21 gedachtes over “Tegenstelling: treffer – misser

 1. Ohhhhhhhh …. jeetjeeeeeeee

  Fijn at ik hier ook lees dat de winkelier geen probleem maakte van schadeloosstelling

  Ik had al wel eens van het gebeuren gehoord maar niet dat Radar er een item aan gewijd had, ik ken het programma wel maar kijk het niet.

  Dat het perfect past in mijn thema klopt dan wel maar dat ik daar nou zo onverdeeld blij mee ben is de vraag šŸ™‚

  Geliked door 1 persoon

 2. Jeetje. Het gebeurde mijn nichtje tijdens een wandeling hoog in de bergen. Het waren oudere schoenen, volgens mij ook van Lowa, waar ze in het verleden heel wat kilometers op had gelopen maar die nu iets van een jaar niet waren gebruikt. Gelukkig geen ongeluk gebeurd op de toch wel steile hellingen ā€¦.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s