De draad oppakken

Nooit gedacht, dat ik in zo’n roller coaster terecht zou komen. Wat een nachtmerrie. Gelukkig bestaat er zoiets als uitvaartbegeleiding en aan het handje van de uitvaartmevrouw kom je zo’n eerste periode door. Ik blik terug op een week, die ik liever niet had meegemaakt, maar die me ondanks alles ook heel erg gesterkt heeft. Hoe de kinderen en ik op een prachtige manier samenwerkend, zijn gekomen tot een mooi afscheid voor Sjaak. De apotheose was natuurlijk de afscheidsbijeenkomst in het uitvaartcentrum. Daaraan voorafgaand reed Sjaak voor een laatste keer door zijn dorp, waar hij geboren en getogen was. Langs de kant van de weg deden veel mensen hem uitgeleide. Indrukwekkend. Terugkijkend op de dag heb ik er een goed gevoel over. Het is gelukt om mijn lieve Sjaak recht te doen, wie hij was.

met dank aan de buurvrouw

En nu moeten we verder. De kinderen zonder vader, die toch nog steeds, ondanks hun volwassen leeftijd op de achtergrond hun vraagbaak, hun vanzelfsprekende achterwacht was. Ikzelf zal het moeten zien te rooien, zonder zijn liefde, zonder zijn zorgzaamheid, zonder zijn fijne gezelschap. Gelukkig zijn de kinderen nooit heel ver weg. Maar ik pak de draad weer op. Sjaak zou niet anders gewild hebben. Een onderdeel van die draad is mijn dagelijkse blog. Ik ga het proberen.

39 gedachtes over “De draad oppakken

 1. Wat fijn dat je op mooie manier, die recht doet aan zijn leven afscheid hebt kunnen van je man. Nu moeten Jullie alleen verder zonder het baken die hij was, maar met de vele mooie herinneringen aan Sjaak gaat ook dat goed komen. Ik denk aan je… Lieve groet van Rianne

  Geliked door 1 persoon

  1. Jeanne wat heb je het prachtig verwoord en wat fijn dat je goed door deze week bent begeleid. Nu weer een dagelijks ritme vinden. Sterkte en tot gauw. Marianne

   Like

 2. Dat zal zeker een moeilijke tijd zijn voor jullie. Ik wens je sterkte met alles en de verwerking er van. Je moet verder, maar je zult ook wel verder willen, hij zou zeker willen dat jij nog een fijn leven zal hebben, al is hij er niet meer bij.

  Geliked door 1 persoon

 3. Wat goed, dat je door wilt gaan met bloggen. Alles wat jou helpt om door deze moeilijke en erg verdrietige tijd te komen is prima. Ook heel fijn, dat jullie Sjaak zo uitgeleide konden doen. Dat helpt bij de verwerking en geeft misschien ook wat troost. Wij denken aan je.

  Like

 4. Het leven gaat door en dat begrijp jij heel goed. Wat dapper van je om dan weer te gaan bloggen maar je hebt gelijk, het is een manier om de draad weer op te pakken, Sjaak had zeker niet gewild dat je bij de pakken neer was gaan zitten. Fijn dat je samen met de kinderen op een mooie manier afscheid hebt kunnen nemen, Daar kijk je straks met een goed gevoel naar terug.
  Liefs!

  Geliked door 1 persoon

 5. Lieve Jeanne,
  Wij lezen vandaag dit bericht en hebben duidelijk je blog van 12 dec gemist.
  ……we zijn er stil van…..wat een verschrikkelijk nieuws en dan zo plotseling.
  Huub en ik wensen jou en de kinderen veel kracht in deze moeilijke tijd. Liefs

  Like

 6. Lieve Jeanne,
  Heel moedig om de draad weer op te pakken ook al zal dat gepaard gaan met vallen en opstaan maar het gaat je lukken!
  Als je er aan toe bent ben ik graag onderdeel van dat draadje om dmv onze gezamenlijke hobby of gewoon alleen maar ‘n kop koffie je weer ‘n beetje “op weg” te helpen.
  Lieve groet

  Geliked door 1 persoon

 7. Ik kan me alleen maar aansluiten bij alle andere bloggers hier en jou heel veel sterkte toewensen in deze moeilijke dagen. Hopelijk dat je metde steun van ons allen hier, jou er iets vlotter kan doorheen slaan.
  Veel sterkte,
  Rudi

  Geliked door 1 persoon

 8. Jeanne, je hebt de afgelopen week mooi verwoord, zo fijn dat jullie samen je man een waardig afscheid konden geven en dat je daar met een goed gevoel op kunt terugzien. Dapper om de draad weer op te pakken. Het is al vaker gebleken dat Blogland tot steun kan zijn. Lieve groet!

  Geliked door 1 persoon

 9. Fijn dat je alles met een goed gevoel hebt kunnen regelen en nu maar ‘gewoon’ verder gaat, of in elk geval een poging doet. Het is nog zo vers allemaal. Gelukkig heb je je hobby, je foto’s waar je komende tijd veel afleiding in gaat vinden denk ik zomaar. Sterkte Jeanne, vooral de komende laatste dagen van het jaar.

  Geliked door 1 persoon

 10. Jeanne, ik heb diepe bewondering voor je hoe je met dit grote verdriet omgaat. Verdrietig maar ook realistisch en vol vertrouwen treed je de toekomst weer tegemoet. Daar is kracht voor nodig. De ene dag zal vast zwaarder zijn dan de andere, de komende tijd. Maar houd je vast aan alle mooie herinneringen. Graag wil ik jou en je kinderen alle sterkte toewensen voor de komende tijd. Lieve groet, Annelies

  Geliked door 1 persoon

 11. Terug kunnen kijken om een mooi afscheid helpt echt, zeker de eerste maanden, je zit dan een in een bubbel die het leven een beetje draaglijk maakt. Ook het bloggen kan heel veel houvast bieden , althans dat is mijn ervaring, vooral als je een beetje vaste lezerskring hebt. Ze wéten immers van je verdriet en je hoeft je niet ( altijd) groot te houden. Ik kan je alleen maar toewensen dat je nét zoveel troost ( én gezelschap) gaat vinden in je “blogwereld” als ik ik had, en nog heb. Heel veel sterkte.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s