E-bike

In december zouden we een e-bike voor mij gaan kopen. Het is er niet van gekomen, helaas. Afgelopen vrijdag trok ik de stoute schoenen aan en samen met een vriend, die er meer verstand van heeft dan ik, gingen we naar de fietsenwinkel. Het fietsenmakers-vak valt onder de essentiële beroepen, vandaar dat zo’n fietshandelaar zijn deuren heeft geopend. Voor mij is het best essentieel, dat ik een e-bike aanschaf, hoewel een fiets kopen iets anders is dan laten maken, ben ik blij, dat het kon. Ik rij geen auto en met zo’n fietsondersteuning wordt mijn actieradius net wat groter, omdat het minder moeite kost, vooral tegenwind. Aangezien het op dit vlakke land altijd waait, had ik daarom een hekel aan fietsen gekregen.

Nu is het weer de laatste dagen niet om over naar huis te schrijven. Ook op een e-bike word je nat, dus in het weekend stond mijn nieuwe bolide lekker in de schuur, maar vandaag heb ik er een proefrondje op gereden. Ik had 17 km op de teller. Het ging moeiteloos, hoewel ik nog meer moet oefenen met schakelen. Je merkt wel, dat het minder doet voor je conditie, want ik had het stervenskoud gekregen. Je trapt je dus niet warm, maar dat vind ik niet erg. Het ogenschijnlijk moeiteloze van dit fietsen, alsof je altijd mee-wind hebt, vind ik heerlijk. Nu kan ik zomaar heel Waterland befietsen voor mijn plezier. Laat het voorjaar maar komen.

Mijn fototoestel was natuurlijk mee, Dat vind ik eigenlijk nog een nadeel van fietsen, dat je overal voorbij vliegt. Maar zo’n ding kun je ook parkeren, dus toen ik dit veld vol ganzen in de overwinterstand zag, wist ik wat me te doen stond.

26 gedachtes over “E-bike

 1. Hoi Jeanne. Gefeliciteerd met je nieuwe fiets. Een e-bike is heerlijk. Ik ben al een paar keer naar Purmerend gefietst. Heerlijk hoor. Misschien een F-maatjes uitje organiseren. Want volgens mij hebben de maatjes allemaal een e-bike😜😜

  Geliked door 1 persoon

 2. Mooie fiets, je zult er veel plezier van hebben! Ik heb er ook een, inderdaad je conditie wordt er niet beter van, maar de fysiotherapeut zei dat de bewegingen toch heel goed zijn voor je gewrichten☺

  Geliked door 1 persoon

 3. Wat een gave fiets, sportief uiterlijk ook. Ga je veel plezier van hebben. Jij wandelt toch voldoende om je conditie op peil te houden en op de E-bike houd je knie en heupgewrichten soepel. Je actieradius vergroten is ook heerlijk.

  Geliked door 1 persoon

 4. Ik ben mijn e-bike vandaag kwijtgeraakt… gejat uit de afgesloten stalling bij station Alkmaar Noord. Mijn advies: zet je fiets altijd goed vast!!! En… geniet ervan! Ik fiets 1000% vaker sinds ik een e-bike heb – en de auto staat evenzoveel % vaker op de oprit!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s