Lichtjestour Purmer 400

In januari kreeg men geen vergunning vanwege corona, maar afgelopen weekend ging het gebeuren. Eindelijk konden ze los. Trekkers versiert met lichtjes reden de hele Purmer door. Uit heel Noord Holland sloten boeren zich aan. Met een getoeter van jewelste, was dit het zichtbare startsein van het feestjaar ‘Purmer 400’. Gelukkig kon ik veilig kijken vanaf het erf van mijn zwager en schoonzus. Daar zagen we eerst de sliert rijden in de Purmer-zuid, een uitbreidingswijk van Purmerend, gebouwd in de Purmerpolder.

Pas toen reden ze vlak voor onze neus voorbij door de Westerweg, één van de authentieke wegen, die de Purmerpolder doorkruisen. Wat een gevaartes zaten er tussen bij die tractoren

Trekkers in allerlei soorten en maten, met kerstverlichting, slordig gedrapeerd of met zorg en aandacht tot een echte praaltrekker omgebouwd.

De Purmerbewoners vierden met elkaar langs de kant van de weg hun 400 jarige bestaan met een drankje en een hapje. Uiteindelijk zocht ik mijn warme huis op, want ik had de kou lang genoeg getrotseerd.

10 gedachtes over “Lichtjestour Purmer 400

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s