Tegenstelling: blij – bedroefd

Carnaval heeft alles in zich. Het is in wezen een blij feest, maar er zit ook altijd wat melancholisch, mistroostigs in. Cultuur-historisch gezien werd het katholieke feest aan de vooravond van de vasten gevierd, dus men wist dat de vrolijkheid, de uitgelatenheid, het vloeien van de drank, maar van kort duur was. Daarna moest er 6 weken gevast worden.  Ook nu nog zit er een opbouw in de festiviteitten. Zondag en maandag is de top, op dinsdag viert men het naderende einde en op (as) woensdag is alles voorbij.

Hier zie je wat anderen deden met dit thema.

10 gedachtes over “Tegenstelling: blij – bedroefd

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s